Krämig fisksoppa med saffran, fänkål och tomat
242.4
Krämig fisksoppa med saffran, fänkål och tomat
recipe
City Gross
35 min

Krämig fisksoppa med saffran, fänkål och tomat

Ingredienser

  • 250 g morötter
  • 600 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 0.25 st vitlök
  • 0.5 st fänkål
  • 2 st tomater
  • 1 msk smör
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 l vatten
  • 1.5 msk fiskfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st saffran
  • 500 g laxfilé
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och potatis. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och hacka fänkålen, klyfta tomat.
  2. Smält smör i en gryta och stek morötter, potatis, lök, vitlök och fänkål tillsammans med cayenne utan att det tar färg i ett par minuter. Häll på vatten, crème fraiche och låt soppan sjuda under lock i ca 15-20 min tills potatis och morötter i princip är klara.
  3. Skär bort skinnet från laxen och dela den sen i tärningar.
  4. Rör i lax. Sjud i ca 8-10 min, tills laxen är klar.
  5. Smaka av soppan med salt och peppar.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem