Krämig pasta med stekt kolja och kräftor
recipe
City Gross
25 min

Krämig pasta med stekt kolja och kräftor

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

295,40 kr

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 450 g koljafilé
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • raps/matolja till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st äggula
  • 30 g lagrad hårdost
  • 170 g kräftstjärtar
  • 150 g sockerärtor
  • 15 g färsk dill
  • 30 g lagrad hårdost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skär fisken i kuber, salta och peppra.
  3. Stek fisken i lite smör och olja. Lägg upp på en tallrik och håll varm under tex ett grytlock.
  4. Skala och riv vitlök.
  5. Rör ihop vitlök, mjölk, grädde, ägg och hälften av osten. Använd gärna en stavmixer, då behöver ni inte hacka vitlöken innan.
  6. Strimla sockerärtorna och plocka dillen. Häll av kräftorna.
  7. Häll av pastan och häll tillbaka den i grytan igen. Ställ den på spisen så all vätska ångar bort. Häll på ägg och ostblandningen och värm på pastan. Rör ordentligt så den blir krämig.
  8. Lägg upp på ett fat. Toppa med fisk, kräftstjärtarna, sockerärtorna och den plockade dillen.
  9. Strö över osten och servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem