Lättrimmad hälleflundra med grillad mandelpotatis & dillkrämLättrimmad hälleflundra med grillad mandelpotatis & dillkrämLättrimmad hälleflundra med grillad mandelpotatis & dillkrämCook Time: Yield: 4Ingredients:mandelpotatissaltpepparolivoljablomkålolivoljasaltpepparvattensalthälleflundraolivolja till penslinggräddfildillsaltpepparInstructions:
  1. Koka potatisarna tills de mjuknar, sila av.
  2. Ansa blomkålen och dela sen på mitten. Pensla med olja, krydda med salt och peppar. Grilla på indirekt värme i 30-50 min, vänd då och då.
  3. Vispa samman vatten och salt tills saltet har löst sig. Lägg i fisken och låt rimma 15 min.
  4. Lägg den kokta potatisen i en bunke, krydda med salt, peppar och ringla olivolja över. Blanda ordentligt. Lägg på grillen och grilla ca 7 min på varje sida.
  5. Mixa samman krämen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Torka fisken med papper och pensla med olivolja. Grilla på direktvärme på båda sidorna tills du får en innertemperatur på 44 grader. Låt vila 3 min innan du äter.
  7. Servera.
Lättrimmad hälleflundra med grillad mandelpotatis & dillkräm
recipe
City Gross
90 min

Lättrimmad hälleflundra med grillad mandelpotatis & dillkräm

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g mandelpotatis
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 1 st blomkål
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 640 g hälleflundra
  • olivolja till pensling

Dillkräm

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisarna tills de mjuknar, sila av.
  2. Ansa blomkålen och dela sen på mitten. Pensla med olja, krydda med salt och peppar. Grilla på indirekt värme i 30-50 min, vänd då och då.
  3. Vispa samman vatten och salt tills saltet har löst sig. Lägg i fisken och låt rimma 15 min.
  4. Lägg den kokta potatisen i en bunke, krydda med salt, peppar och ringla olivolja över. Blanda ordentligt. Lägg på grillen och grilla ca 7 min på varje sida.
  5. Mixa samman krämen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Torka fisken med papper och pensla med olivolja. Grilla på direktvärme på båda sidorna tills du får en innertemperatur på 44 grader. Låt vila 3 min innan du äter.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem