
Lättrimmad hälleflundra med grillad mandelpotatis & dillkräm
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g mandelpotatis
- salt
- peppar
- olivolja
- 1 st blomkål
- olivolja
- salt
- peppar
- 1 l vatten
- 1 dl salt
- 640 g hälleflundra
- olivolja till pensling
Dillkräm
- 3 dl gräddfil
- 1 dl dill
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka potatisarna tills de mjuknar, sila av.
- Ansa blomkålen och dela sen på mitten. Pensla med olja, krydda med salt och peppar. Grilla på indirekt värme i 30-50 min, vänd då och då.
- Vispa samman vatten och salt tills saltet har löst sig. Lägg i fisken och låt rimma 15 min.
- Lägg den kokta potatisen i en bunke, krydda med salt, peppar och ringla olivolja över. Blanda ordentligt. Lägg på grillen och grilla ca 7 min på varje sida.
- Mixa samman krämen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Torka fisken med papper och pensla med olivolja. Grilla på direktvärme på båda sidorna tills du får en innertemperatur på 44 grader. Låt vila 3 min innan du äter.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna