
Lättrimmad lax med örtig brysselkål & citruskräm
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g lax
- 2 msk socker
- 2 msk flingsalt
- 0.5 msk chiliflakes
- 4 port svart ris
- 500 g brysselkål
- 1 st rödlök
- 30 g dill
- 1 st citron
- 3 msk olivolja
- 70 g spenat
- salt
- peppar
- 1 st fänkål
- is
- 2 dl smetana
- 1 st clementin
Gör så här
- Rör ihop socker, salt och chiliflakes. Gnid in fisken och låt stå i rumsvärme ca 30 min. Ställ därefter i kylen ett par timmar tills det är dags att tillaga.
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Ansa och skiva brysselkålen. Skala och strimla löken fint. Lägg allt i en skål tillsammans med hackad dill, pressad citron, olivolja och spenat. Smaka av med salt och peppar.
- Laga laxen i ugn på 200 grader i ca 20 min.
- Strimla fänkålen fint, gärna med en mandolin. Lägg den i en skål med iskallt vatten och is. Låt stå tills det är dags att äta.
- Rör samman smetana med pressad clementin.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna