Lax i ljummen yoghurtsås & rostade rödbetor med honungsbalsamico
recipe
City Gross
45 min

Lax i ljummen yoghurtsås & rostade rödbetor med honungsbalsamico

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
277,60 kr

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 3 st rödbeta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. När det är 5 min kvar, häll över honung och balsamvinäger.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Krydda laxen med salt. Lägg den i en ugnsfast form med skinnsidan ner, laga i ugn ca 15 min.
  4. Rör ihop såsen; yoghurt, skalad och riven ingefära och vitlök samt sambal oelek. Häll såsen över den färdiga laxen.
  5. Servera.
Tips från oss
Skala rödbetorna under rinnande vatten så blir du inte så röd om fingrarna.

Varnings ikonAnslutningsproblem