Lax med ingefära och sesamvinägrettLax med ingefära och sesamvinägrettLax med ingefära och sesamvinägrettCook Time: Yield: 4Ingredients:gravad laxrädisor, i strutjapansk sojavitvinsvinägerhonungrapsoljainlagd ingefäraärtskottsesamfröInstructions:

1. Lägg laxskivorna på ett uppläggningsfat eller en skärbräda.
2. Skiva rädisor tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
3. Blanda vinägretten.
4. Lägg ut den inlagda ingefäran på laxen.
5. Lägg ut ärtskotten och rädisorna över laxen och ringla över vinägretten.
6. Rosta sesamfrö i en torr stekpanna och strö på laxen.

Lax med ingefära och sesamvinägrett
recipe
City Gross
25 min

Lax med ingefära och sesamvinägrett

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 300 g gravad lax
  • 0.5 st rädisor, i strut

Vinägrett

  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk inlagd ingefära
  • 85 g ärtskott

Vinägrett

  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Lägg laxskivorna på ett uppläggningsfat eller en skärbräda.
  2. Skiva rädisor tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
  3. Blanda vinägretten.
  4. Lägg ut den inlagda ingefäran på laxen.
  5. Lägg ut ärtskotten och rädisorna över laxen och ringla över vinägretten.
  6. Rosta sesamfrö i en torr stekpanna och strö på laxen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem