
Lax med ingefära och sesamvinägrett
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 300 g gravad lax
- 0.5 st rädisor, i strut
Vinägrett
- 1 msk japansk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- 1 msk rapsolja
- 2 msk inlagd ingefära
- 85 g ärtskott
Vinägrett
- 2 msk sesamfrö
Gör så här
- Lägg laxskivorna på ett uppläggningsfat eller en skärbräda.
- Skiva rädisor tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
- Blanda vinägretten.
- Lägg ut den inlagda ingefäran på laxen.
- Lägg ut ärtskotten och rädisorna över laxen och ringla över vinägretten.
- Rosta sesamfrö i en torr stekpanna och strö på laxen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna