Lax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kapris
recipe
City Gross
45 min

Lax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kapris

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 800 g jordärtskocka
  • olja
  • salt
  • 3 msk kapris
  • smör
  • 600 g lax
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • 250 g broccoli
  • 200 g champinjoner
  • 3 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Borsta jordärtskockorna rena i ljummet vatten, de ska ätas med skalet på, så var noga så att all smuts försvinner.
  3. Dela skockorna på längden. Lägg dem i en skål och vänd i olja, lägg sen på en plåt och krydda med salt. Laga i ugn ca 20-30 min. De ska ha en gyllene yta och vara helt mjuka inuti. Testa dem med en potatissticka och känn efter så att de har rätt konsistens.
  4. Stek kaprisen krispig i smör, lägg i en skål.
  5. Krydda laxen med salt och peppar, stek den i smör, börja med skinnsidan ner.
  6. Dela broccolin i långa tunna buketter, skiva svampen och skala vitlöken. Stek broccoli och svamp i smör. Pressa i vitlök och rör i fint riven ingefära och soja.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem