Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Lax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kaprisLax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kaprisLax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kaprisCook Time: Yield: 4Ingredients:jordärtskockaoljasaltkaprissmörlaxsaltpepparsmör till stekningbroccolichampinjonervitlöksklyftorsmör till stekningriven ingefärajapansk sojaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Borsta jordärtskockorna rena i ljummet vatten, de ska ätas med skalet på, så var noga så att all smuts försvinner.
  3. Dela skockorna på längden. Lägg dem i en skål och vänd i olja, lägg sen på en plåt och krydda med salt. Laga i ugn ca 20-30 min. De ska ha en gyllene yta och vara helt mjuka inuti. Testa dem med en potatissticka och känn efter så att de har rätt konsistens.
  4. Stek kaprisen krispig i smör, lägg i en skål.
  5. Krydda laxen med salt och peppar, stek den i smör, börja med skinnsidan ner.
  6. Dela broccolin i långa tunna buketter, skiva svampen och skala vitlöken. Stek broccoli och svamp i smör. Pressa i vitlök och rör i fint riven ingefära och soja.
  7. Servera.
Lax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kapris
recipe
45 min

Lax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kapris

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g jordärtskocka
  • olja
  • salt
  • 3 msk kapris
  • smör
  • 600 g lax
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • 250 g broccoli
  • 200 g champinjoner
  • 3 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Borsta jordärtskockorna rena i ljummet vatten, de ska ätas med skalet på, så var noga så att all smuts försvinner.
  3. Dela skockorna på längden. Lägg dem i en skål och vänd i olja, lägg sen på en plåt och krydda med salt. Laga i ugn ca 20-30 min. De ska ha en gyllene yta och vara helt mjuka inuti. Testa dem med en potatissticka och känn efter så att de har rätt konsistens.
  4. Stek kaprisen krispig i smör, lägg i en skål.
  5. Krydda laxen med salt och peppar, stek den i smör, börja med skinnsidan ner.
  6. Dela broccolin i långa tunna buketter, skiva svampen och skala vitlöken. Stek broccoli och svamp i smör. Pressa i vitlök och rör i fint riven ingefära och soja.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem