
Lax, rostad jordärtskocka och ljummen sallad med smörstekt kapris
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g jordärtskocka
- olja
- salt
- 3 msk kapris
- smör
- 600 g lax
- salt
- peppar
- smör till stekning
- 250 g broccoli
- 200 g champinjoner
- 3 st vitlöksklyftor
- smör till stekning
- 1 msk riven ingefära
- 3 msk japansk soja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Borsta jordärtskockorna rena i ljummet vatten, de ska ätas med skalet på, så var noga så att all smuts försvinner.
- Dela skockorna på längden. Lägg dem i en skål och vänd i olja, lägg sen på en plåt och krydda med salt. Laga i ugn ca 20-30 min. De ska ha en gyllene yta och vara helt mjuka inuti. Testa dem med en potatissticka och känn efter så att de har rätt konsistens.
- Stek kaprisen krispig i smör, lägg i en skål.
- Krydda laxen med salt och peppar, stek den i smör, börja med skinnsidan ner.
- Dela broccolin i långa tunna buketter, skiva svampen och skala vitlöken. Stek broccoli och svamp i smör. Pressa i vitlök och rör i fint riven ingefära och soja.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna