Lax stroganoff med kantareller och gratinerad portabellosvampLax stroganoff med kantareller och gratinerad portabellosvampLax stroganoff med kantareller och gratinerad portabellosvampCook Time: Yield: 4Ingredients:rödlöklaxfilé, utan skinnkantarellerpaprikapulvertomatpurékrossade tomatervattengrönsaksbuljongtärningcrème fraichesaltsvartpepparrapsolja till stekningsmör till stekningrisportabellofärskostriven ostchiliflakescitronsaltInstructions:

1. Hacka rödlök fint. Tärna laxen.
2. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
3. Fräs lök, svamp och paprikapulver i rapsolja och smör. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vatten/buljong. Låt sjuda i ca 10-15 minuter.
4. Tillsätt nu laxbitarna och crème fraiche i såsen och låt puttra 3-4 minuter på svag värme.
5. Ta bort och skiva foten på svamparna och spara till stroganoffen på lax.
6. Lägg svamparna med kupiga sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
7. Skeda på philadelphiaosten i varje svamp. Salta och strö över chiliflakes, samt pressa över citronjuicen på svampen. Fördela över den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
8. Servera stroganoffen med ris.

Lax stroganoff med kantareller och gratinerad portabellosvamp
recipe
City Gross
60 min

Lax stroganoff med kantareller och gratinerad portabellosvamp

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st rödlök
  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • 250 g kantareller
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja till stekning
  • smör till stekning
  • 4 dl ris
  • 4 st portabello
  • 4 msk färskost
  • 100 g riven ost
  • 1 krm chiliflakes
  • 0.5 st citron
  • salt

Gör så här

  1. Hacka rödlök fint. Tärna laxen.
  2. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  3. Fräs lök, svamp och paprikapulver i rapsolja och smör. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vatten/buljong. Låt sjuda i ca 10-15 minuter.
  4. Tillsätt nu laxbitarna och crème fraiche i såsen och låt puttra 3-4 minuter på svag värme.
  5. Ta bort och skiva foten på svamparna och spara till stroganoffen på lax.
  6. Lägg svamparna med kupiga sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Skeda på philadelphiaosten i varje svamp. Salta och strö över chiliflakes, samt pressa över citronjuicen på svampen. Fördela över den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  8. Servera stroganoffen med ris.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem