Laxbiffar med morotstzatziki & rostad potatis
207.8
Laxbiffar med morotstzatziki & rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Laxbiffar med morotstzatziki & rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g Potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 krm salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk curry
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g morötter
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta, klyfta och lägg potatisen på en plåt och ringla över olja, salta. Laga i ugn ca 35 min.
  2. Strimla laxen fint och skär den sen i så små bitar du orkar. Lägg i en skål och rör i salt, potatismjöl, ägg, curry och peppar. Klicka ut små biffar i en stekpanna med smör och stek dem tills de fått fin färg.
  3. Rör ihop rivna morötter med yoghurt, klippt persilja, pressad vitlök och salt.
  4. Servera med morötter.
Tips från oss
Om det är så att någon i familjen är skeptisk till morotstzatziki så spara en klick yoghurt i en skål bredvid. Kanske blir man sugen på sås om man får röra ihop den själv?
Du kan klippa persiljan! Lägg persiljan i ett glas och klipp sönder den med en sax.

Varnings ikonAnslutningsproblem