Laxburgare med ananas och rostad potatis
249.2
Laxburgare med ananas och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Laxburgare med ananas och rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • bakplåtspapper
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Ananassalsa

  • 125 g körsbärstomater
  • 139 g ananas, i burk
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • 4 st ciabatta

Sås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 msk senap
  • 1 msk chilisås
  • 2 krm salt
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Tärna tomater och ananas, blanda i en skål.
  4. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg laxen med skinnsidan ner i en stekpanna med smör. Stek tills du ser att laxen börjar ändra färg. Vänd och stek klar på andra sidan.
  5. Värm ciabatta enligt anvisningarna på paketet.
  6. Gör såsen. Blanda samman yoghurt, senap, chilisås och krydda med salt.
  7. Servera skedar av laxen i bröd tillsammans med sallad, salsa och sås.
Tips från oss

Vill du som vuxen sätta extra smak på salsan kan du röra i lite mortlad rosépeppar som ger en härligt blommig och het smak.

Varnings ikonAnslutningsproblem