Laxburgare med olivmajonnäs
recipe
City Gross
60 min

Laxburgare med olivmajonnäs

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

387,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Olivmajonnäs

  • 55 g gröna oliver
  • 1 dl majonnäs
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 125 g romansallad
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • olivolja
  • dijonsenap
  • 4 st surdegsbaguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form, ringla över olja, salta och laga i ugn i ca 30 min.
  3. Gör olivmajonnäsen. Hacka oliverna, lägg dem i en skål och rör ner majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela salladen i blad, skiva tomater och gurka.
  5. Krydda laxen med salt och peppar. Blanda samman oljan och dijon i en liten skål. Pensla laxen med blandningen, ej skinnsidan.
  6. Grilla laxen först med skinnsidan ner. När skinnsidan är knaprig och gyllenbrun efter ca 3-4 min vänder du försiktigt laxen och grillar ca 2-3 min till.
  7. Ta upp laxen och servera i bröd med sås, grönsaker och rostad potatis.

Varnings ikonAnslutningsproblem