
Laxfilé med morotstzatsiki
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 500 g laxfilé, med skinn
- 2 msk sweet chilisås
- 0.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 500 g morötter
- 2 dl gräddfil
- 1 klyfta vitlök
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner. Krydda den med sweet chili, salt och peppar. Laga i ugn ca 20 min.
- Gör morotstzatsiki. Skala och riv eller strimla morötterna. Lägg dem i en skål och rör i gräddfil, skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna