Laxgryta med kokos och ris
218.6
Laxgryta med kokos och ris
recipe
City Gross
35 min

Laxgryta med kokos och ris

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 300 g palsternacka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • 1 msk sesamolja
  • 400 ml kokosgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 krm chiliflakes
  • 65 g spenat
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala palsternacka och tärna ner. Skala och hacka vitlök. Skiva salladslöken. Tärna laxen i större tärningar.
  3. Stek palsternacka, vitlök och salladslök i sesamolja. Häll på kokosgrädde, vatten och chiliflakes. Koka upp och låt sjuda ca 15 min. Lägg i laxen de sista 6 min.
  4. Blanda spenaten med olivolja.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem