Laxpaj med machésallad
207.4
Laxpaj med machésallad
recipe
City Gross
35 min

Laxpaj med machésallad

Ingredienser

Deg

  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten, kallt

Fyllning

  • 150 g kallrökt lax
  • 1 st rödlök
  • 100 g soltorkad tomat
  • 75 g spenat
  • 0.35 st gräslök, i kruka

Stanning

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st grönt äpple
  • 70 g machésallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör pajdegen. Blanda mjöl med smör, salt och vatten till en deg. Kavla ut och klä en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i ca 10 min.
  2. Strimla laxen, skala och hacka löken, strimla den soltorkade tomaten. Hacka spenaten. Hacka till gräslöken. Lägg allt i det förgräddade pajskalet.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, senap, salt och peppar. Häll över fyllningen och laga mitt i ugnen ca 15-20 min. När äggstanningen stannat och pajen fått fin färg är den klar.
  4. Strimla äpplet fint. Blanda med sallad.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem