
Laxpaj med machésallad
Ingredienser
Deg
- 3 dl mjöl
- 100 g smör
- 3 msk vatten, kallt
Fyllning
- 150 g kallrökt lax
- 1 st rödlök
- 100 g soltorkad tomat
- 75 g spenat
- 0.35 st gräslök, i kruka
Stanning
- 2 st ägg
- 1.5 dl mjölk
- 150 g riven ost
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- 1 st grönt äpple
- 70 g machésallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Gör pajdegen. Blanda mjöl med smör, salt och vatten till en deg. Kavla ut och klä en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i ca 10 min.
- Strimla laxen, skala och hacka löken, strimla den soltorkade tomaten. Hacka spenaten. Hacka till gräslöken. Lägg allt i det förgräddade pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, ost, senap, salt och peppar. Häll över fyllningen och laga mitt i ugnen ca 15-20 min. När äggstanningen stannat och pajen fått fin färg är den klar.
- Strimla äpplet fint. Blanda med sallad.
- Servera.