
Laxpudding
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g varmrökt lax
- 400 g färsk laxfilé
- 4 st ägg
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 20 st kalla kokta potatisar
- 150 g dill
- salt
- peppar
Gör så här
- Plocka den varmrökta laxen i småbitar. Skiva den färska laxen i 4-5 mm tjocka skivor. Skiva potatisarna i 5 mm skivor.
- Hacka dillen grovt. Blanda ägg, mjölk och vetemjöl i en bunke. Vispa noga så att ev klumpar löses upp. Ska du göra en större sats, blanda ut mjölet i äggen först, vispa blandningen slät och tillsätt mjölken sist.
- Lägg ett lager med potatis i formen. Varva sedan lax, dill, potatis, lax, salt och peppar, dill, osv, osv. Häll över äggstanningen, så att den precis täcker. Tryck till med en stekspade eller liknande så att all luft försvinner. Vik över bakplåtspapperet, och baka av allt i ugnen, 150°, tills innertemperaturen är 80°. Det tar ca 30-40 min.
- Ta ut den och ställ den kallt med något tungt på så blir den mer kompakt och lättare att skära upp senare. Men den går utmärkt att äta direkt, varm, med lite skirat smör till.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna