
Laxrullar med vårsallad och pepparrotskräm
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 300 g kallrökt lax i skivor
- salt
- peppar
Fyllning
- 125 g färskost
- 30 g dill
- 0.5 st citron, saften
- 70 g spenat
Sås
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk riven pepparrot
- 2 tsk citron, saften
- 1 st skiva rågbröd
- smör till stekning
Gör så här
- Tid i kylen: 2 timmar.
- Lägg laxen omlott på plastfolie. Rör samman färskost, hackad dill och citronsaft. Bred på fyllningen och lägg sen ut spenaten. Krydda med lite salt och peppar. Rulla ihop och låt ligga ca 2 timmar. Skär i skivor.
- Rör samman crème fraiche, pepparrot och citronsaft.
- Smula eller riv sönder brödet och stek det i smör tills det är krispigt.
- Ringla över såsen och strö över smul.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna