Matjessill med brynt smör, hackat ägg och gräddfil
Matjessill med brynt smör, hackat ägg och gräddfil
recipe
City Gross
25 min

Matjessill med brynt smör, hackat ägg och gräddfil

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 st rödlök
  • 400 g matjessill
  • 4 st ägg
  • 50 g smör
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 st färsk gräslök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
  3. Skär upp sillen i bitar och lägg dem på ett stort fat.
  4. Skala och hacka de kokta äggen och fördela runt sillen.
  5. Bryn smöret gyllenbrunt och ringla det över sillen vid servering.
  6. Garnera anrättningen med klickar av gräddfil, hackad gräslök, rödlök och ett par varv med svartpepparkvarnen.
  7. Servera med kokt färskpotatis.

Varnings ikonAnslutningsproblem