
Mexikansk fisk
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- olivolja
- salt
- 500 g lax
- smör
- 2 dl grädde
- 2 msk tacokrydda
- 0.5 st grön peppar
- 25 g mynta
- 1 st paprika
- 0.5 st romansallad
- 230 g majs
- 1 st lime
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
- Stek laxen i en stekpanna med lite smör, ca 2 min per sida. Lägg på en tallrik. Häll i grädde och tacokrydda i stekpannan, låt koka upp. Lägg tillbaka fisken och dra sönder den med två skedar, låt sjuda med i ett par minuter.
- Hacka peppar och mynta. Tärna paprika och strimla salladen. Blanda allt med avrunnen majs.
- Servera med lime.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Sugen på att grilla? Krydda laxen med tacokryddan innan grill. Grädden kan du vispa och blanda med pressad lime och hackad grön peppar. Då får du en härligt krämig sås.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna