Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Minipajer med spenat, Västerbottenost och rökt laxMinipajer med spenat, Västerbottenost och rökt laxMinipajer med spenat, Västerbottenost och rökt laxCook Time: Yield: 4Ingredients:schalottenlökvitlöksklyftaspenatcrème fraicheäggulorriven västerbottenostriven muskotnötsaltsvartpepparkallrökt laxfärsk dillmuffinsformar, storaInstructions:

1. Sätt ugnen till 200 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök med olivolja i en stekpanna tills den mjuknat. Vänd i bladspenaten och crème fraiche och låt koka ihop ett par minuter
3. Blanda spenatfyllningen med äggulorna och hälften av osten, smaka av med muskot, salt och peppar.
4. Skär ut rundlar av smördegen, och nagga dem lätt med en gaffel. Tryck ut degen i en lättsmord muffinsform. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resterande osten, ställ på en plåt och grädda gyllenbruna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
5. Garnera pajerna med kallrökt lax och dillkvistar.

Minipajer med spenat, Västerbottenost och rökt lax
recipe
35 min

Minipajer med spenat, Västerbottenost och rökt lax

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 st äggulor
  • 150 g riven västerbottenost
  • 0.5 krm riven muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g kallrökt lax
  • 30 g färsk dill
  • muffinsformar, stora

Gör så här

  1. Sätt ugnen till 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök med olivolja i en stekpanna tills den mjuknat. Vänd i bladspenaten och crème fraiche och låt koka ihop ett par minuter
  3. Blanda spenatfyllningen med äggulorna och hälften av osten, smaka av med muskot, salt och peppar.
  4. Skär ut rundlar av smördegen, och nagga dem lätt med en gaffel. Tryck ut degen i en lättsmord muffinsform. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resterande osten, ställ på en plåt och grädda gyllenbruna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  5. Garnera pajerna med kallrökt lax och dillkvistar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem