Minipajer med spenat, Västerbottenost och rökt lax
279.2
Minipajer med spenat, Västerbottenost och rökt lax
recipe
City Gross
35 min

Minipajer med spenat, Västerbottenost och rökt lax

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 st äggulor
  • 150 g riven västerbottenost
  • 0.5 krm riven muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g kallrökt lax
  • 30 g färsk dill
  • muffinsformar, stora

Gör så här

  1. Sätt ugnen till 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök med olivolja i en stekpanna tills den mjuknat. Vänd i bladspenaten och crème fraiche och låt koka ihop ett par minuter
  3. Blanda spenatfyllningen med äggulorna och hälften av osten, smaka av med muskot, salt och peppar.
  4. Skär ut rundlar av smördegen, och nagga dem lätt med en gaffel. Tryck ut degen i en lättsmord muffinsform. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resterande osten, ställ på en plåt och grädda gyllenbruna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  5. Garnera pajerna med kallrökt lax och dillkvistar.

Varnings ikonAnslutningsproblem