Omelettrulle med lax, citron & dill
Omelettrulle med lax, citron & dill
recipe
City Gross
25 min

Omelettrulle med lax, citron & dill

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 150 g gravad lax
  • 150 g färskost
  • 2 msk majonnäs
  • 15 g dill
  • 1 st citron, skalet

Till Servering

  • 70 g sallad
  • 1 ask krasse
  • 125 g rädisor

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vispgrädde, salt och peppar.
  2. Värm upp en stekpanna med smör, ca 28 cm i diameter. Stek 2 st omeletter i omgångar på medelvärme tills ovansidan stelnar. Det tar en stund men höj inte värmen på plattan. Vänd upp omeletten på ett bakplåtspapper. Låt den svalna.
  3. Lägg ut laxskivorna på omeletterna.
  4. Blanda färskost, majonnäs, hackad dill och rivet skal från en väl avtvättad citron. Bred ut blandningen ovanpå laxskivorna och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och låt vila i 1 timme i kylskåp.
  5. Skär rullarna i bitar och servera med sallad, krasse och fint skivade rädisor.

Varnings ikonAnslutningsproblem