Panerad fisk med äpplegurksås
147.6
Panerad fisk med äpplegurksås
recipe
City Gross
35 min

Panerad fisk med äpplegurksås

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g torsk
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 st äpple
  • 0.5 st gurka
  • 1.5 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Dela fisken i bitar. Vispa upp ägg på en tallrik och blada ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fisken först i ägg och sen i ströbröd, stek frasigt i smör.
  3. Tärna äpple och gurka fint. Blanda med yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med sallad. Vuxentips. Vill du ha lite extra smak på såsen? Krydda med curry, gärna en sort med lite hetta.
Tips från oss
Vill du ha extra frasig fisk? Använd både smör och olja när du steker.

Varnings ikonAnslutningsproblem