Panerad fisk med kapriskräm
198.8
Panerad fisk med kapriskräm
recipe
City Gross
35 min

Panerad fisk med kapriskräm

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 st ägg
  • 500 g torsk
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 st rödlök
  • 2 dl yoghurt
  • peppar
  • 15 g kapris
  • salt
  • 300 g morötter

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj i kallt vatten, skala och hacka.
  3. Dela fisken i bitar. Vispa upp ägg i en tallrik. Blanda samman ströbröd, salt och peppar i en annan tallrik. Doppa fisken först i ägg och sen i ströbröd. Stek frasigt i smör.
  4. Skala och hacka löken, blanda med yoghurt och hackad kapris. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med grovt rivna morötter och hackade ägg.
Tips från oss
Brynt smör är supergott att ringla över fisken.

Varnings ikonAnslutningsproblem