
Panerad fisk med mos & krispig picklad sallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- 500 g kolja
- 2 st äggvitor
- 2 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- smör
- 200 g rödkål
- 0.5 st gurka
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 0.5 dl socker
- 0.5 st knippe salladslök
Gör så här
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skär fisken i portionsbitar. Vispa upp äggvitorna på en tallrik, blanda ströbröd, salt och vitpeppar på en tallrik. Doppa fisken först i ägget och sen i ströbrödet. Stek frasigt i smör.
- Strimla kålen fint. Tärna gurkan. Blanda med vinäger och socker. Toppa med strimlad salladslök.
- Gör mos genom att mosa/vispa samman potatis med mjölk, salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Torkad dill är gott att smaksätta salladen med. Spara äggulorna till carbonaran.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna