Panerad fisk, pommes med curry och chilislaw
Panerad fisk, pommes med curry och chilislaw
recipe
City Gross
35 min

Panerad fisk, pommes med curry och chilislaw

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 st grön chili
  • 2.5 dl yoghurt
  • 3 krm curry
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 400 g vitkål
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 500 g spätta
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatis i stavar till pommes frites. Lägg dem på en plåt, ringla över olja och flingsalt. Rosta dem gyllene i ugnen ca 30 min. Rör om efter halva tiden.
  3. Gör såsen, genom att dela chili på längden. Ta bort alla kärnor och finhacka. Lägg yoghurten i en skål och rör i chili, curry, salt och peppar. Strimla kålen och rör ner den i skålen.
  4. Blanda ströbröd, salt och peppar på ett fat. Vispa upp ägg på ett annat.
  5. Doppa fisken först i ägget och sen i ströbrödet. Stek gyllene i smör.
  6. Servera med citronklyftor.

Varnings ikonAnslutningsproblem