Panerad spätta, grönprickig sås och rostad blomkål
recipe
City Gross
35 min

Panerad spätta, grönprickig sås och rostad blomkål

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
467,00 kr

Ingredienser

  • 800 g Potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • 0.5 st blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 15 g gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl ströbröd
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 500 g spätta
  • 1.5 msk smör
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg blomkålen i en skål, ringla över olja.
  3. Tvätta, klyfta och lägg potatisen på en plåt och ringla över olja, salta. Laga i ugn i totalt ca 30 min. När det är 10 min kvar lägg i blomkålen.
  4. Gör såsen. Rör ihop klippt gräslök med gräddfil, dijon och salt.
  5. Ta fram två tallrikar. Vispa upp ägg på en, häll ströbröd blandat med salt och peppar på den andra. Doppa fisken först i ägg och sen i ströbröd. Stek fisken gyllene i smör ca 2-3 min per sida.
  6. Skiva citronen i klyftor och servera.
Tips från oss
Om någon i familjen skulle vara skeptiskt inställd till den prickiga såsen skulle du istället kunna göra en sås med gräddfil och ett par msk chilisås, den rosa fina färgen brukar gå hem.
Du kan fixa till blomkålen! Lägg blomkålsbuketterna i en skål och ringla över olivoljan.

Varnings ikonAnslutningsproblem