Panerad spätta med mexikanskt ris & avokadoröra
327.4
Panerad spätta med mexikanskt ris & avokadoröra
recipe
City Gross
35 min

Panerad spätta med mexikanskt ris & avokadoröra

Ingredienser

Ris

  • 0.5 st rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 250 g ris
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 krm salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 1 st avokado
  • 2 st tomater

Avokadoröra

  • 0.5 st rödlök
  • 1.5 krm sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl yoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl ströbröd
  • 500 g spätta
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Börja med riset. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt ris, tomatpuré, salt, paprikapulver, spiskummin och vatten. Sjud tills all vätska kokat bort.
  2. Gör avokadoröran. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Tärna tomat, skala och finhacka löken. Blanda avokado, tomat och lök i en skål och smaksätt med sambal oelek och salt. Rör i yoghurt.
  3. Ta fram 2 djupa tallrikar. Vipa upp ägg i den ena och blanda salt, peppar och ströbröd i den andra. Doppa spättan först i ägget och sen i ströbrödet. Stek gyllene i smör och olja.
  4. Servera.
Tips från oss
Ropa ner barnen i köket och låt dem panera fisken. Maten blir automatisk extra intressant att äta och dessutom får du en extra hand i köket! Har du lime i kylskåpet? Det är gott att pressa över maten.

Varnings ikonAnslutningsproblem