Panerad spätta med rostade hasselbacksmorötter, kokt potatis & kall dillig sås
291.8
Panerad spätta med rostade hasselbacksmorötter, kokt potatis & kall dillig sås
recipe
City Gross
35 min

Panerad spätta med rostade hasselbacksmorötter, kokt potatis & kall dillig sås

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g morötter
  • 3 msk smör
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 500 g spätta
  • 1 msk smör till stekning
  • 3 dl gräddfil
  • 3 krm torkad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Tvätta och dela morötterna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form. Rör samman smör med ströbröd. Klicka på smörblandningen på morötterna och strö över flingsalt. Rosta i ugn ca 20 min.
  4. Ta fram två tallrikar. Vispa upp ägg på den första. Blanda ströbröd och salt och peppar på den andra. Doppa först fisken i ägg och sen i ströbrödet. Stek frasig i smör.
  5. Rör ihop gräddfil med dill. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Servera med pressad citron.
Tips från oss
Om du har tid kan du göra riktiga hasselbackare av morötterna. Skär tunna skåror nästan rakt igenom morötterna klicka på ströbrödsblandingen.

Varnings ikonAnslutningsproblem