Panerad spätta med stuvad potatis & ägg
recipe
City Gross
35 min

Panerad spätta med stuvad potatis & ägg

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

296,20 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 st ägg
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 5 dl mjölk
  • 2.5 msk majsstärkelse
  • 1.5 tsk torkad dill
  • 2.5 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 500 g spätta
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Tvätta, tärna och koka potatisen mjuk.
  2. Koka ägg som ska hackas och strös över potatisen. Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet kokat upp låt äggen koka i 7 min. Skölj i kallt vatten och hacka.
  3. Ansa, skölj och hacka purjolöken. Stek den i en gryta med smör utan att den tar färg. Vispa i mjölk och maizena utrört i vatten. Koka upp och smaksätt med dill, salt och peppar. Rör sen i den kokta potatisen.
  4. Panera spättan. Visa upp ägg på en tallrik, blanda ströbröd salt och peppar på en annan. Doppa först i ägg och sen i ströbröd, stek frasigt i smör.
  5. Servera med spenat.
Tips från oss
Vill du inte panera din spätta kan du lätt koka den i ugnen istället. Sätt ugnen på 200 grader, lägg spättan i en ugnsfast smord form och häll på 2 dl vitt matvin blandat med 1,5 msk fiskfond/1 smulad buljongtärning och 1 dl vatten. Lägg på ett lock med folie och laga i ugn ca 15 min.

Varnings ikonAnslutningsproblem