Panerad torsk och pressad potatis med brynt örtsmör
148.8
Panerad torsk och pressad potatis med brynt örtsmör
recipe
City Gross
35 min

Panerad torsk och pressad potatis med brynt örtsmör

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 25 g smör
  • 2 tsk dragon
  • 0.5 tsk timjan
  • 300 g morötter
  • raps/matolja
  • salt
  • dragon
  • 500 g torsk
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg smör i en kastrull, bryn det tills det luktar nötigt och gott, rör då i dragon och timjan. Pressa potatisen och ringla över smöret.
  4. Tvätta och klyfta morötterna, lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja, salta och krydda med dragon. Rosta i ugn ca 20 min.
  5. Dela fisken i bitar. Vispa upp ägg på en tallrik, blanda samman ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa fisken först i ägg och sen i ströbröd. Stek frasig i smör.
  6. Servera.
Tips från oss
Krossa till timjan i en mortel innan du rör ner den i smöret, då blir den inte ”pinnig”.

Varnings ikonAnslutningsproblem