Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Parmesanpanerad torsk med stompParmesanpanerad torsk med stompParmesanpanerad torsk med stompCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisblomkåltorsksaltsvartpepparfärsk basilikaolivoljavitlökströbrödriven parmesanmjölk 0,5%bladpersiljaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatisen. Dela blomkål i mindre buketter och koka med i potatisvattnet sista 10 minuterna.
  3. Lägg fisken i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  4. Mixa basilikabladen, tillsätt olja, pressad vitlök, ströbröd och riven ost. Blanda till en smulig massa. Fördela massan på fisken och tillaga i ugn ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar.
  5. Häll av vattnet från potatis och blomkål. Ta upp hälften av blomkålsbuketterna och mosa samman potatis med resten av blomkålsbuketterna lite slarvigt, tillsätt mjölk och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fisken med stomp och resterande blomkålsbuketter. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:8 Lila plan:4
Parmesanpanerad torsk med stomp
recipe
35 min

Parmesanpanerad torsk med stomp

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st blomkål
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 förp färsk basilika
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk ströbröd
  • 30 g riven parmesan
  • 1 dl mjölk 0,5%
  • 0.5 förp bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatisen. Dela blomkål i mindre buketter och koka med i potatisvattnet sista 10 minuterna.
  3. Lägg fisken i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  4. Mixa basilikabladen, tillsätt olja, pressad vitlök, ströbröd och riven ost. Blanda till en smulig massa. Fördela massan på fisken och tillaga i ugn ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar.
  5. Häll av vattnet från potatis och blomkål. Ta upp hälften av blomkålsbuketterna och mosa samman potatis med resten av blomkålsbuketterna lite slarvigt, tillsätt mjölk och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fisken med stomp och resterande blomkålsbuketter. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:8 Lila plan:4

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du ha ett lite slätare mos, vispa moset och spara gärna lite av kokvattnet för att spä till lagom konsistens. Det går också fint att ersätta mjölken med matyoghurt för en krämigare konsistens på stompet. Gröna ärtor passar bra till fisk.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem