Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Parmesanpanerade fiskpinnar med mos Parmesanpanerade fiskpinnar med mos Parmesanpanerade fiskpinnar med mos Cook Time: Yield: 4Ingredients:laxsaltsvartpepparäggpanko ströbrödriven parmesancitron (skal)flytande margarinpotatisflytande margarinmjölk 0,5%matlagningsyoghurt 8%vitlöksklyftatorkad dillcitron (saft)morötterInstructions:
  1. Skala och koka potatis till moset.
  2. Blanda ihop yoghurt, pressad vitlök och dill. Smaka av med citronsaft (riv skalet innan), salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Ta bort skinnet på laxen och skär laxen i mindre bitar, salta och peppra. Vispa upp ägg på en tallrik. Blanda panko, riven parmesan och rivet citronskal i en annan tallrik.
  4. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Stek i margarin.
  5. Häll av vattnet från potatisen och mosa tillsammans med margarin och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskpinnarna med mos, citron- och dillsås och morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:17 Blå plan:11 Lila plan:6
Parmesanpanerade fiskpinnar med mos
recipe
35 min

Parmesanpanerade fiskpinnar med mos

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g lax
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl panko ströbröd
  • 30 g riven parmesan
  • 1 st citron (skal)
  • 2 tsk flytande margarin

Mos

  • 800 g potatis
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl mjölk 0,5%

Kall Citron- Och Dillsås

  • 2 dl matlagningsyoghurt 8%
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk torkad dill
  • 0.5 st citron (saft)
  • 500 g morötter

Gör så här

  1. Skala och koka potatis till moset.
  2. Blanda ihop yoghurt, pressad vitlök och dill. Smaka av med citronsaft (riv skalet innan), salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Ta bort skinnet på laxen och skär laxen i mindre bitar, salta och peppra. Vispa upp ägg på en tallrik. Blanda panko, riven parmesan och rivet citronskal i en annan tallrik.
  4. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Stek i margarin.
  5. Häll av vattnet från potatisen och mosa tillsammans med margarin och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskpinnarna med mos, citron- och dillsås och morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:17 Blå plan:11 Lila plan:6

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
För lite grövre mos (stomp) koka potatis med skal och stöt den grovt efter kokning. Har du färsk eller frusen dill hemma kan du byta ut den torkade dillen. Om du väljer att köpa 2 personers varianten av denna matkassen är smartpoints följande: Grön plan:18 Blå plan:11 Lila plan:6

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem