
Pasta papardelle med gräddig sås och musslor
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g papardelle
- 1 kg blåmusslor
- 4 st vitlöksklyftor
- 30 g bladpersilja
- 0.5 st röd chili
- 1 st citron, skal
- 2 msk olivolja
- 50 g smör
- 2 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Spola musslorna i kallt vatten, kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga. Rengör skalet noga.
- Skala och hacka vitlök. Hacka bladpersilja och chili, riv av skalet från citronen.
- Hetta upp olivolja och smör. Lägg i vitlök, chili, citronskal, hälften av bladpersiljan och musslor. Tillsätt vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas ca 2 min. Lyft ur musslorna och lägg åt sidan.
- Rör i grädde och koka upp. Häll över pastan, smaka av med salt och peppar.
- Servera pastan med musslor och resten av persiljan.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna