Rösti a la JanssonRösti a la JanssonRösti a la JanssonCook Time: Yield: 6Ingredients:potatisgul lökansjovis + 1 msk ansjovisspadvispgräddeäggpepparsmör till stekningströbrödcrème fraicherödlökgräslökInstructions:
  1. Skala och riv potatis och lök grovt. Rör i hackad ansjovis, grädde, ägg och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek en matsked av röran per plätt. Forma till en plätt när vätskan rinner ut. Strössla över ströbröd på ovansidan. Stek på båda sidor tills röstin fått fin färg.
  3. Klicka på crème fraiche och toppa med hackad rödlök och gräslök.
Rösti a la Jansson
recipe
City Gross
35 min

Rösti a la Jansson

Välj antal portioner:

6 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 0.5 st gul lök
  • 40 g ansjovis + 1 msk ansjovisspad
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 st ägg
  • peppar
  • smör till stekning
  • 1 dl ströbröd

Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 st rödlök
  • 20 g gräslök

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och lök grovt. Rör i hackad ansjovis, grädde, ägg och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek en matsked av röran per plätt. Forma till en plätt när vätskan rinner ut. Strössla över ströbröd på ovansidan. Stek på båda sidor tills röstin fått fin färg.
  3. Klicka på crème fraiche och toppa med hackad rödlök och gräslök.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem