Rimmad torsk med varma tomater
Rimmad torsk med varma tomater
recipe
City Gross
45 min

Rimmad torsk med varma tomater

Ingredienser

  • 800 g torskrygg
  • 1 dl salt
  • 1 liter kallt vatten
  • 2 st tomater
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 dl Kalamata oliver
  • 5 st kvistar färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen till 125 grader. Rör ut saltet i kallt vatten i en skål och låt torsken täckas av saltvattnet 15 minuter i rumstemperatur.
  2. Skala och skiva schalottenlöken tunt, dela ner tomaterna i mindre bitar och krossa vitlöken.
  3. Lägg tomater, lök, vitlök, timjan och oliver på en klädd ugnsplåt och ringla över olivolja. Blanda runt och smaksätt med svartpeppar.
  4. Lyft upp och skölj av fisken i kallt vatten och låt mellanlanda på hushållspapper eller en handduk.
  5. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och sätt in plåten i ugnen, låt fisken ugnsbaka i cirka 25-30 minuter, eller till en innertemperatur på ca 52 grader.
  6. Servera fisk och tomater med ett gott surdegsbröd.

Varnings ikonAnslutningsproblem