Rostad jordärtskockssoppa med dillkrutonger, citron & kallrökt laxRostad jordärtskockssoppa med dillkrutonger, citron & kallrökt laxRostad jordärtskockssoppa med dillkrutonger, citron & kallrökt laxCook Time: Yield: 4Ingredients:blomkålpalsternackorjordärtskockavitlökrapsoljaflingsaltgrönsaksfondvattencrème fraichecitronsaltbaguettedillolivoljasaltsvartpepparbakplåtspapperkallrökt laxInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa blomkålen, skala palsternacka och jordärtskocka, skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med vitlök, ringla över olja och salta.
  3. Rosta mitt i ugnen tills allt är mjukt och fått gyllene färg. Det tar ca 20 min, rör om och håll koll mot slutet eftersom tiden kan variera mellan olika ugnar. Om blomkålen inte fått färg flyttar du upp den en fals och gräddar ett par minuter till.
  4. Dra sönder hälften av baguetten så att du får ojämna krutonger. Den andra delen kan du bara värma i ugnen. Rör ihop hackad dill, olivolja, salt och peppar i en skål. Blanda i det sönderdragna brödet och låt det täckas av dilloljan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 5-8 min.
  5. Lägg de rostade rotsakerna i en kastrull, rör i fond och vatten. Mixa till en slät soppa. Mixa i crème fraiche och smaka av med citron och salt.
  6. Strimla laxen fint.
  7. Servera soppan toppad med lax, krutonger och dillvippor.
Rostad jordärtskockssoppa med dillkrutonger, citron & kallrökt lax
recipe
City Gross
35 min

Rostad jordärtskockssoppa med dillkrutonger, citron & kallrökt lax

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • 2 st palsternackor
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 klyftor vitlök
  • rapsolja
  • flingsalt
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 l vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st citron
  • salt
  • 1 st baguette
  • 30 g dill
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • 150 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa blomkålen, skala palsternacka och jordärtskocka, skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med vitlök, ringla över olja och salta.
  3. Rosta mitt i ugnen tills allt är mjukt och fått gyllene färg. Det tar ca 20 min, rör om och håll koll mot slutet eftersom tiden kan variera mellan olika ugnar. Om blomkålen inte fått färg flyttar du upp den en fals och gräddar ett par minuter till.
  4. Dra sönder hälften av baguetten så att du får ojämna krutonger. Den andra delen kan du bara värma i ugnen. Rör ihop hackad dill, olivolja, salt och peppar i en skål. Blanda i det sönderdragna brödet och låt det täckas av dilloljan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 5-8 min.
  5. Lägg de rostade rotsakerna i en kastrull, rör i fond och vatten. Mixa till en slät soppa. Mixa i crème fraiche och smaka av med citron och salt.
  6. Strimla laxen fint.
  7. Servera soppan toppad med lax, krutonger och dillvippor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem