
Rostad morotsoppa med fänkål och räkor
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 6 st morötter
- 1 st fänkål
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 2 msk vitt vin
- 3 msk grönsaksfond
- 1 l vatten
- 0.5 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
Garnering
- fänkålsdill
- 1 tsk hela fänkålsfrön, lättrostade
- 300 g skalade räkor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och dela morötterna i stavar. Dela fänkålen i klyftor, spara dillen till servering. Skala och klyfta löken, skala vitlöken. Lägg allt på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugn ca 30 min.
- Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna, och lägg dem i en skål.
- Lägg de rostade grönsakerna i en gryta. Häll på vin, fond och vatten så att det precis täcker. Sjud tills allt är mjukt. Mixa sen soppan slät. Rör i grädde och ev mer vatten om du tycker att soppan är för tjock. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan toppad med fänkålsdill, rostade fänkålsfrö och räkor.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna