Sesampanerad fisk med limeyoghurt
Sesampanerad fisk med limeyoghurt
recipe
City Gross
35 min

Sesampanerad fisk med limeyoghurt

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 150 g morötter
  • 1 st snackpaprika
  • 200 g vitkål
  • 2 msk sweet chili
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g torsk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk sesamfrö
  • smör till stekning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st lime
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Strimla paprika och vitkål. Fräs morot, paprika och kål i en stekpanna med sweet chili och soja. Rör ihop dem med de avrunna, kokta bulgurn i grytan.
  3. Skär fisken i bitar. Blanda samman salt, peppar och sesamfrö.
  4. Vänd fisken i fröna och stek sen i smör.
  5. Blanda yoghurt med rivet limeskal, limesaft, honung och smaka av med salt.
  6. Servera med sallad.
Tips från oss
Det är gott att riva i lite väl avtvättat limeskal i såsen. Vuxentips. Det är gott att röra i lite chiliflakes i såsen, men alla i familjen kanske inte uppskattar hettan så lägg undan en klick innan du rör i flakesen.

Varnings ikonAnslutningsproblem