Ceviche
73.4
Ceviche
recipe
City Gross
35 min

Ceviche

Ingredienser

  • 200 g lax av sushikvalitet
  • 200 g hälleflundra av sushikvalitet
  • 1 st kålrabbi
  • 2 st lime
  • 1 st knippe färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar

Syltad Rödlök Och Vinbär

  • 1 st rödlök
  • 100 g svarta vinbär
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 8 st krossade vitpepparkorn
  • 1 st kvist färsk timjan
  • 2 st lagerblad

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken tunt, rensa vinbären. Varva lök och bär i en glasburk.
  2. Koka upp 1-2-3 lagen med kryddorna och häll över löken och bären. Pressa lätt med en sked så lagen täcker löken och bären. Låt svalna.
  3. Skiva lax och hälleflundran tunt, skär den snett ner mot skärbrädan
  4. Skala kålrabbin och hyvla den i tunna skivor med mandolin.
  5. Lägg fisken på en skärbräda och fördela över kålrabbin.
  6. Fortsätt lägga lök och syltade vinbär på fisken och pressa över rikligt med lime. Smaksätt med salt, peppar och myntablad.

Varnings ikonAnslutningsproblem