Smörstekt kolja med remouladsås & gurksallad
296.8
Smörstekt kolja med remouladsås & gurksallad
recipe
City Gross
35 min

Smörstekt kolja med remouladsås & gurksallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 3 krm curry
  • 95 g syltlök
  • salt
  • peppar
  • 0.5 st gurka
  • 200 g morötter
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • 0.5 tsk honung
  • 500 g kolja
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Rör samman crème fraiche, majonnäs, curry och hackad syltlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla gurka, skala och strimla morötterna. Blanda i en skål med vinäger, olja och honung.
  5. Dela koljan i bitar och krydda den med salt och peppar. Stek i smör.
  6. Servera.
Tips från oss
Samtidigt som du steker fisken ska du ösa den med smör, då blir den extra mumsig.

Varnings ikonAnslutningsproblem