Smörstekt torsk med rostad blomkål och crème fraiche såsSmörstekt torsk med rostad blomkål och crème fraiche såsSmörstekt torsk med rostad blomkål och crème fraiche såsCook Time: Yield: 4Ingredients:risblomkålrapsoljaflingsalttorsksaltsvartpepparsmörcrème fraichejapansk sojasambal oelekrucolaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Dela blomkålen i buketter. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 15 min.
  4. Krydda fisken med salt och peppar. Stek den sen i smör.
  5. Rör samman såsen.
  6. Servera med rucola och sås.
Smörstekt torsk med rostad blomkål och crème fraiche sås
recipe
City Gross
35 min

Smörstekt torsk med rostad blomkål och crème fraiche sås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st blomkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g torsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör

Sås

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Dela blomkålen i buketter. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 15 min.
  4. Krydda fisken med salt och peppar. Stek den sen i smör.
  5. Rör samman såsen.
  6. Servera med rucola och sås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du ingen sambal oelek hemma går det fint att smaksätta med någon annan hetta såsom sriracha. Finns det gröna blad på din blomkål? Strimla dem och servera till de rostade buketterna.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem