Smörrebröd med spätta, remoulad och rostad potatisSmörrebröd med spätta, remoulad och rostad potatisSmörrebröd med spätta, remoulad och rostad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisolivoljaflingsaltsyltlökmatyoghurtmajonnäscurrysaltsvartpepparspättaströbrödflingsaltvitpepparsmör till stekningrödlökrågbrödsalladsmixInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta och klyfta potatisen, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
3. Hacka syltlöken fint och rör ihop den med yoghurt, majonnäs och curry. Smaka av med salt, peppar och kanske en extra skvätt curry.
4. Panera fisken i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek frasigt i smör.
5. Skala och strimla löken fint.
6. Bygg goda smörrebröd. Börja med sallad, sen fisk, en klick remoulad och sist lök. Servera med rostad potatis.

Smörrebröd med spätta, remoulad och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Smörrebröd med spätta, remoulad och rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Rostad Potatis

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Remoulad

  • 80 g syltlök
  • 1.5 dl matyoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 3 krm curry
  • salt
  • svartpeppar

Panerad Spätta

  • 500 g spätta
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning

Tillbehör

  • 0.5 st rödlök
  • 500 g rågbröd
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Hacka syltlöken fint och rör ihop den med yoghurt, majonnäs och curry. Smaka av med salt, peppar och kanske en extra skvätt curry.
  4. Panera fisken i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek frasigt i smör.
  5. Skala och strimla löken fint.
  6. Bygg goda smörrebröd. Börja med sallad, sen fisk, en klick remoulad och sist lök. Servera med rostad potatis.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Skär potatisarna i pinnar, de är goda att doppa i remouladen. Det går fint att panera utan ägg men vill du ha extra mycket fras på fisken är ett ägg till panering att rekommendera.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem