
Smörrebröd med spätta, remoulad och rostad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Rostad Potatis
- 800 g potatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Remoulad
- 80 g syltlök
- 1.5 dl matyoghurt
- 2 msk majonnäs
- 3 krm curry
- salt
- svartpeppar
Panerad Spätta
- 500 g spätta
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm vitpeppar
- smör till stekning
Tillbehör
- 0.5 st rödlök
- 500 g rågbröd
- 70 g salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Hacka syltlöken fint och rör ihop den med yoghurt, majonnäs och curry. Smaka av med salt, peppar och kanske en extra skvätt curry.
- Panera fisken i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek frasigt i smör.
- Skala och strimla löken fint.
- Bygg goda smörrebröd. Börja med sallad, sen fisk, en klick remoulad och sist lök. Servera med rostad potatis.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Skär potatisarna i pinnar, de är goda att doppa i remouladen. Det går fint att panera utan ägg men vill du ha extra mycket fras på fisken är ett ägg till panering att rekommendera.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna