Snabb ugnsbakad lax under krämigt täcke och couscous
178.8
Snabb ugnsbakad lax under krämigt täcke och couscous
recipe
City Gross
25 min

Snabb ugnsbakad lax under krämigt täcke och couscous

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche med tomat/fetaost
  • 280 g couscous
  • 250 g körsbärstomat
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Häll på crème fraiche och laga i ugn ca 15-20 min.
  3. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  4. Servera med tomat och sallad.
Tips från oss

Istället för att laga fisken i ugnen med såsen på kan du servera den som en kall sås bredvid och istället bara salta och peppra fisken innan den ska in i ugnen. 

Varnings ikonAnslutningsproblem