Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Soppa på röda linser & rödspättafilé med vitlöksbaguetteSoppa på röda linser & rödspättafilé med vitlöksbaguetteSoppa på röda linser & rödspättafilé med vitlöksbaguetteCook Time: Yield: 4Ingredients:palsternackagul lökraps/matoljacurrycayennepeppartomatpuréröda linservattencitronsaltpepparpalsternackaspättafilévitlöksklyftorolivoljabaguetteInstructions:
  1. Skala och tärna palsternacka men spara hälften av palsternackan till senare i receptet. Skala och hacka löken.
  2. Fräs palsternacka och lök i olja, tillsätt kryddor, tomatpuré, linser, vatten och koka ca 10 min. Mixa soppan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Tillsätt resten av palsternackan i den sjudande soppan i ca 5 min. Skär spättafilén i mindre bitar.
  4. Riv vitlök och blanda med olivolja. Dela baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Baka baguetterna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg ner spättafilén de sista 3-4 min i soppan tills dem känns fasta och klara.
  6. Servera med vitlöksbaguette.
Soppa på röda linser & rödspättafilé med vitlöksbaguette
recipe
35 min

Soppa på röda linser & rödspättafilé med vitlöksbaguette

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl röda linser
  • 12 dl vatten
  • 0.5 st citron
  • salt
  • peppar
  • 300 g palsternacka
  • 500 g spättafilé
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 st baguette

Gör så här

  1. Skala och tärna palsternacka men spara hälften av palsternackan till senare i receptet. Skala och hacka löken.
  2. Fräs palsternacka och lök i olja, tillsätt kryddor, tomatpuré, linser, vatten och koka ca 10 min. Mixa soppan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Tillsätt resten av palsternackan i den sjudande soppan i ca 5 min. Skär spättafilén i mindre bitar.
  4. Riv vitlök och blanda med olivolja. Dela baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Baka baguetterna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg ner spättafilén de sista 3-4 min i soppan tills dem känns fasta och klara.
  6. Servera med vitlöksbaguette.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem