Spätta i krämig dragonsås
recipe
City Gross
35 min

Spätta i krämig dragonsås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
410,60 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 500 g spätta
  • 1 msk chilisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dragon
  • 400 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla löken fint. Stek den i smör på låg värme tills den är glansig och fint. Undertiden förbereder du fisk och sås.
  4. Salta och peppra spättafiléerna. Vik eller rulla ihop och lägg dem i en ugnsfast form.
  5. Rör ihop chilisås, crème fraiche och dragon. Lägg den stekta löken på fisken. Bred på såsen, laga i mitten av ugnen ca 15 min.
  6. Skala och riv morötterna grovt.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem