Spätta med stuvade morötter och spenatsallad
recipe
City Gross
25 min

Spätta med stuvade morötter och spenatsallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

440,80 kr

Ingredienser

  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st purjolök
  • 500 g morötter
  • 2 msk smör
  • 1.5 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • 180 g bulgur
  • 0.5 st rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk strösocker
  • 65 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 500 g spättafilé
  • 0.5 dl mjöl
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlök, strimla purjolök. Skala och slanta ner morötter tunt.
  2. Fräs rödlök, purjolök och morötter i smör. Pudra på mjöl och slå på mjölken. Låt sjuda i 15 min, rör då och då. Smaksätt med muskotnöt, salt och peppar. 3 .Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  3. Klyfta rödlöken tunt och blanda med vitvinsvinäger och socker, låt marinera några minuter. Vänd i spenat och olivolja.
  4. Vänd spättan i mjöl och stek i smör 2 min på varje sida. Salta och peppra
  5. Servera spättan med stuvade morötter och lök och spenatsallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem