Spätta ”Shakshuka” med varmt pitabröd och broccoli
213.4
Spätta ”Shakshuka” med varmt pitabröd och broccoli
recipe
City Gross
25 min

Spätta ”Shakshuka” med varmt pitabröd och broccoli

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 390 g krossad tomat
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st broccolihuvud
  • 4 st ägg
  • 450 g spättafilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 st pitabröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka och skala lök och vitlök. Tärna ner paprika. Skala och skiva potatis.Fräs löken lätt i olivolja. Tillsätt paprika och potatis.
  3. Tillsätt krossad tomat, vatten, spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme.
  4. Rulla spättafiléerna och lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i 10 min. Lägg även in bröden.
  5. Dela ner broccolin i mindre buketter och lägg i tomatsåsen. Kläck även i äggen försiktigt på toppen en bit ifrån varandra och låt sjuda klart 5-7 min under lock.
  6. Ta ut fisken och brödet och servera till.

Varnings ikonAnslutningsproblem