Stek lax med rostad potatis & smetanakrämStek lax med rostad potatis & smetanakrämStek lax med rostad potatis & smetanakrämCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismorötterolivoljasaltlaxsaltsvartpepparsmörsmetanavitlöksoltorkad tomathackad timjansaltsvartpepparspenatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 30 min.
  3. Krydda laxen med salt och peppar. Stek den i smör. Börja med skinnsidan ner.
  4. Rör samman smetana, skalad och pressad vitlök, hackad soltorkad tomat och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med spenat.
Stek lax med rostad potatis & smetanakräm
recipe
City Gross
35 min

Stek lax med rostad potatis & smetanakräm

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 300 g morötter
  • olivolja
  • salt
  • 500 g lax
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör
  • 2 dl smetana
  • 1 klyfta vitlök
  • 20 g soltorkad tomat
  • 1 msk hackad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 30 min.
  3. Krydda laxen med salt och peppar. Stek den i smör. Börja med skinnsidan ner.
  4. Rör samman smetana, skalad och pressad vitlök, hackad soltorkad tomat och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill kan du hacka spenaten fint och sen blanda den med smetanan. Då får du en krämig spenatröra till din lax.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem