Stekt kolja med rödbetssallad och senapssås
recipe
City Gross
35 min

Stekt kolja med rödbetssallad och senapssås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

376,80 kr

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Sås

  • 3 dl mjölk
  • 1.5 tsk maizena
  • 1 msk senap
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 500 g kolja
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • olja till stekning
  • smör till stekning
  • 0.5 st citron
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna. Skala och klyfta löken. Rör ihop skalad och pressad vitlök, olja och salt. Blanda med rödbetorna och löken. Laga i ugnen ca 30 min.
  3. Koka upp mjölk och red sen med maizena. Smaka av med senap, salt och vitpeppar.
  4. Skär fisken i portionsbitar. Blanda samman salt, vitpeppar och ströbröd. Vispa upp ägget på ett fat. Doppa fisken först i ägg och sen i ströbröd, stek den sedan krispig i olja och smör.
  5. Servera med pressad citron och sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem