Stekt koljafilé med champinjonrisotto, ärtskott
Stekt koljafilé med champinjonrisotto, ärtskott
recipe
City Gross
35 min

Stekt koljafilé med champinjonrisotto, ärtskott

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 l vatten
  • 1 st citron
  • 3 msk olivolja
  • 350 g arborioris
  • 3 msk smör
  • 30 g lagrad hårdost
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g koljafilé
  • smör till stekning
  • rapsolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g ärtskott
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Kvarta ner champinjonerna. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Värm vatten och pressad citronsaft.
  3. Stek svampen i olja till fin färg, tillsätt lök. Tillsätt sedan riset och stek lätt, ska ej få färg.
  4. Häll på ca 3 dl av citronvatten. Rör och ös på mer citronvatten tills risotton har en liten kärna kvar. Avsluta med att vända ner smör och ost, smaka av med salt och peppar.
  5. Dela fisken i portionsbitar, stek i smör och olja. Salta och peppra.
  6. Blanda ärtskott med lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg den stekta fisken på risotton och toppa med ärtskott. Servera med sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem