
Stekt koljafilé med champinjonrisotto, ärtskott
Ingredienser
- 250 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 l vatten
- 1 st citron
- 3 msk olivolja
- 350 g arborioris
- 3 msk smör
- 30 g lagrad hårdost
- salt
- svartpeppar
- 500 g koljafilé
- smör till stekning
- rapsolja till stekning
- salt
- svartpeppar
- 100 g ärtskott
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- 35 g salladsmix
Gör så här
- Kvarta ner champinjonerna. Skala och hacka lök och vitlök.
- Värm vatten och pressad citronsaft.
- Stek svampen i olja till fin färg, tillsätt lök. Tillsätt sedan riset och stek lätt, ska ej få färg.
- Häll på ca 3 dl av citronvatten. Rör och ös på mer citronvatten tills risotton har en liten kärna kvar. Avsluta med att vända ner smör och ost, smaka av med salt och peppar.
- Dela fisken i portionsbitar, stek i smör och olja. Salta och peppra.
- Blanda ärtskott med lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg den stekta fisken på risotton och toppa med ärtskott. Servera med sallad.